zaterdag 5 april 2008

Minimal writing 2

Doe hetzelfde, maar nu met twee zinnen die je langzaam door elkaar heen weeft.

6 opmerkingen:

Paul Beekers zei

Een voorbeeld:
Je start met twee zinnen:

De man liep langzaam over straat.
Plots stak er een hond over.

En die weef je langzaam ineen:

De man liep langzaam over straat. Langzaam over straat. Liep de man. Zo langzaam. De straat over. De langzame man. Lopend over straat. Lopend. En lopend. Over de straat. Steeds maar weer lopend. Toen plots een hond. Terwijl de man over straat liep. Langzaam. Heel langzaam liep over die straat. Kwam die hond. Over diezelfde straat. Een langzaam wandelende man. Traag lopend. Open lopend. Zonder haast. Lange passen. Alle tijd. Over straat. Tot die hond. Plots. De man en de straat. Langzaam lopend. Een overstekende hond. Onverwacht. Een doodlopende straat. Een lange straat. Een trage man. Een hond uit het niets.

Anoniem zei

De zinnen:
De buurvrouw sjort de vuilniszakken naar buiten.
De buien sterven landinwaarts uit.

De buurvrouw sjort de vuilniszakken naar buiten. Naar buiten met die zakken. De vrouw sjort. De buurt loopt uit. De sjorrende vrouw zakt. Buiten. De buien kwamen. Landinwaarts sjorden ze. De zakken stierven uit. Buren zakten in door de buien. Morrend. Vuilnis buitte dit uit. Landden binnen in plaats van buiten. Buitten de stervende vrouw uit. In het buiige land. Sjorrende zakken in vuile buien. Buurtig vuil vouwt de zakken. Mochten ze uitsterven. Vrouwvriendelijke buil. Buitenissige buur in vervuiling. Sterft stilletjes met de buurt uit verveling. Sjor ze samen, de buien en de buur. Sjouw de vrouw. Laat de buien zakken in het land. Vervuil de buurt met buitelende buien. In het buitenland waart de vrouw in het vuilnis rond, sjort geen zakken meer. In een nis buit het.

Anoniem zei

Omdat er zoveel te variëren is, nog één met dezelfde zinnen:

De buurvrouw sjort de vuilniszakken naar buiten. De buit van vuil. De zakken sjorren aan de vrouw. De vrouw buitelt over de zakken naar buiten. Sjorrend en buitelend buren ze zak aan zak. Zakkend door het vrouwelijke vuil. Dan, stervend uiten zich buien. Ze komen het land in. Het buit al in de vervuilende buurt. Waardig sjorren de buren de buien het land in. Buitenissige vrouwen buiten de buien uit, laten ze vuil en stervend achter. De buurman bevuilt de zakken; de vuilbuil! Hij waant zich tussen sjorrende vrouwen, die hem buiten nissen. Het vuil waart om hem heen. Naar land dat sterft in vuilbuurten. Zakken buitelen in de buien zuidwaarts, sjorren nog eenmaal de buurt door elkaar. Vrouwen landen in de uiterwaard, doorgezakt.

Anoniem zei

het kind trok lachend aan de bel
de hond rende het veld op

Het kind trok lachend aan de bel,Lachend aan de bel. Het kind. Kinderlijke lach. Lachend belt het kind aan,trekt de bel en lacht.De lachende bel trekt het kind aan. Bellend.Lachend. Kinderlijk trekkend rendt de hond het veld op. De rennende hond op het veld trekt het kind. Dan gaat de bel.De hond lacht op het veld. Het kind belt de hond op.Kitty

Anoniem zei

De tijger lachte luid om alles.
De manipulerende heks speelde haar spelletje.
De tijger lachte manipulerend. De lachende tijger manipuleert de heks. De heks lacht luid en manipuleert alles. Alles is luid en alles lacht.
Lachende spelletjes, manipulerende tijgers, manipulerende spelletjes van de behekste tijger.
De tijgerende heks manipuleerde als een tijger haar speeltjes en spelletjes. Speel je manipulatieve spelletjes maar heks. Daar tijger ik luid om. Daar beheks ik graag om. Luidruchtige spelletjes spelen! Behekste spelletjes spelen! Heks, heks ben je helemaal betijgerd? Alles is behekst en betijgerd door de manipulatie. Ja, ja, alles is een gespeeld spelletje. Van haar, van haar! Lach luid, lach luid! In alles ben jij de tijger.

Nicole

Anoniem zei

de blije kinderen spelen op het groene gras
en de vrouw schrijft haar eerste boek

de eerste kinderen schrijven op het groene boek
en de blije vrouw speelt op het eerste gras

kinderen spelen groen op het boek
en de eerste vrouw schrijft blij

blij schrijven de kinderen eerst
en de groene vrouw speelt en grast

groene schrijfkinderen spelen de vrouw en het eerste boek op het blije gras

groen en gras spelen vrouw en kinderen en ze schrijven eerst blij

eerst de kinderen spelen de blije vrouwen en boek ze schrijvend groen

groene kinderen en vrouwen blij schrijvende eerst spelen

grassige blijheid speels en kinderlijk schrijft de vrouw eerst een groen boek

groene blije vrouwen schrijven de eerste boeken en de kinderen

spelend schrijvend grast de vrouw blij en groen in de kinderen

blij met kinderen en het groene boek schrijft het gras de vrouw
vrouwt de eerste kinderen het boek en groent het gras
groenende vrouw graast blij met de eerste kinderen en het boek
blijer dan gras en groenen dan eerst speler dan schrijf
schrijf speel blij eerst groen dan kind en vrouw
vrouwgroen en kindblij eerder spelen en schrijven
schrijf speel gras groen eerst vrouw kind blij
blijer vrouw dan eerste speelkind grasgroen

Petra